Zaterdag- family swim!

Lieve allemaal,

Vanmorgen waren we om 10.10 uur bij het CDTC voor de family swim! Het CDTC biedt gezinsleden graag de kans om zelf te ervaren hoe het is om met een dolfijn te zwemmen.  Aangezien Anne zo langzamerhand part of the family is, zwom ze met ons mee. Gelukkig kon en mocht dat! Dat verdient ze! Kim (de assistent trainer) paste in de tussentijd op Mees.

Zwemmen met Chabelita was  een onvergetelijke, bijzondere ervaring. Met alle drukte in je hoofd waarmee je te water gaat, brengt Chabelita een serene rust over je. Wat een bijzonder dier en wat is het fijn dat zij onderdeel is van de therapie van Mees, maar wat is het ook bijzonder en (bijna) helend te noemen dat wij dit ook mochten ervaren.

Het is ook prachtig om de verbondenheid tussen de trainers en de dolfijnen te zien!

Na de swim even over tot de orde van de dag; we hebben boodschappen gedaan. Vervolgens zijn we gaan snorkelen bij Tugboat. Anne navigeerde en héél even moest ik, terwijl we over steeds smaller wordende, kronkelige en rotsachtige paadjes reden, aan jouw verhaal denken Ferry, toen je ons wegbracht naar Schiphol. Het werd maar smaller en stijler… en tegenliggers moesten we écht niet meer tegenkomen! Maar Anne bracht ons gewoon waar we wezen moesten! Naar Tugboat! Nóóít meer twijfelen aan haar navigatiekunsten!! Avontuurlijk was het wel!

Snorkelen bij Tugboat (een gezonken schip vlakbij, uit de zee oprijzende rotsen) was ook een bijzondere ervaring. Naast zeeegels en de meest prachtige vissen, zagen we het schip en een ontwikkelplan voor koraal. Curacao heeft naast de puinhopen langs de wegen ook zulke prachtige, adembenemende (onderwater-)paradijsjes… Het was prachtig!

Helaas is Roos erg ziek. Gelukkig kon ze wel mee met de family swim, maar daarna lukte het niet om nog veel te doen. Ze heeft behoorlijke koorts. Het is echt te hopen dat ze gauw hersteld. In ieder geval vroeg het bed in!

Fijne dag weer en tot een volgend blog!

Lieve groet van ons!