tweede therapiedag….

Hallo!

Vanmorgen zijn we wezen snorkelen vlak langs de rotsen. Daar zie je prachtige visjes, maar ook zeeegels en andere diertjes. Erg mooi!!! Het weer is wat onstuimig (harde wind en ruige zee, maar een lekkere temperatuur).

Om 13 uur had Mees weer therapie. Ze beginnen binnen (hier zijn we niet bij). Ze werken aan communicatie (keuze maken uit de “Ja” en “Nee” kaarten na een vraag). Mees kiest wisselend en als hij iets wil moet hij eerst oogcontact maken met Babette. Dat deed hij erg goed. Verder vertelde Babette nog dat ze wel uit moesten kijken dat Mees geen loopje met ze neemt. Met zijn ondeugende lach kan hij je zo inpakken (en er dus onderuit komen).

Mees had vandaag wat moeite met het werken in het water. Hij mopperde zo nu en dan en leek het een beetje koud te vinden. Toch bleef hij goed meewerken en zagen we geen oplopende frustratie of agressie.

Babette werkt ook aan de prikkelverwerking. Ze geeft Mees de keus tussen voorwerpen waar ze hem vervolgens mee masseert. Ook hier moet hij kiezen voor de “Ja” of “Nee” kaart. Hij kiest dan steeds voor voorwerpen die diepe druk geven. Dat herkennen we wel van oa de ergotherapie op school (he Margot?). Ook zijn kaak en mond masseert ze met een soort rollertje (om straks ook in zijn mond aan het werk te kunnen ivm zijn slechte kauwen en stimuleren van mondmotoriek). Hij vond het eerst een beetje vreemd, maar koos er herhaaldelijk voor en vond het steeds fijner.

De tijd vliegt om en het is fijn om ook hier zulke fijne mensen om Mees heen te voelen….

Daar gaat ie weer….
Wil je dat Kanoa het nog een keer doet?
Wat ben je lief, bijzonder beest!
Mees hoeft niet persé het koude zeewater in (in vergelijking tot op school waar het zwembadwater héérlijk warm is)