Laatste dag op Curaçao…

Lieve allemaal,

Deze reis werd ons zo gegund… en met enorme dankbaarheid, voor de kans die Mees en daarmee ons gezin gegeven wordt, zijn we eraan begonnen. Het liep alleen héél anders dan we vooraf hadden kunnen bedenken. Met tranen over mijn wangen denk ik dan ook aan mijn lieve Liam, Roos en Bert die ik zó graag bij me had gehad hier. Ilse zou ook meekomen en eigenlijk had ik Wessel ook erg graag meegenomen. Ook zij horen erbij. Het mocht niet zo zijn. Ik hou Liam en Roos graag een beetje uit de wind in mijn blogs, maar ik ben me er zó van bewust wat zij, als broer en zus van Mees, moeten dragen, moeten inleveren en moeten slikken. Ik ben me er  erg van bewust van de voortdurende uitgestelde aandacht en dat het soms echt heel moeilijk voor ze is om brus te zijn. Dat het soms ook best moeilijk is om mij als moeder te hebben… Als ouders van zorgintensieve kinderen krijg je geen gebruiksaanwijzing hoe je de brussen er het beste in kan begeleiden. Ik weet niet wat het beste voor ze is. Juist dáárom had ik ze zó graag deze reis gegund. Ze hadden het zó verdiend! Mees had zich geen betere en lievere broer en zus kunnen wensen en ik geen betere en lievere zoon en dochter, ondanks dat we soms best wel hindernissen te nemen hebben samen.

We hebben echt fijne dagen gehad hier op Curaçao, erg genoten van het fantastische plekje waar we verbleven en van onze uitstapjes, ondanks alle tegenslagen. Ons gezin wat niet bij elkaar kon  komen, de dolfijntherapie die na de eerste dag al stopte, de zorgen rondom mijn moeder (die toch gistermiddag even met Chantal, haar persoonlijk begeleidster, video-belde), maar ook de beperkingen die hier opgelegd werden en de spanningen die met het corona-virus om de hoek kwamen kijken. Kunnen we wel terug naar huis? Het blijft spannend, totdat we landen in Nederland…

Mijn grote dank gaat uit naar jou lieve Hanneke. Samen met jou deze reis maken, was ondanks alles, echt een feestje! Ik wil je bedanken voor jouw humor (heerlijk!). Wat heb ik om je gelachen! Ik wil je bedanken voor jouw liefdevolle zorg voor Mees, voor onze fijne uitstapjes hier op het eiland, je navigatietalent ha ha, de fijne gesprekken, voor je lieve steun, voor alles! Je bent echt een lieve topper en meer dan je gewicht in goud waard! Willem, Jip, Hidde en Moos, dank jullie wel dat ik haar even mocht lenen! Echt héél fijn!

Lieve allemaal, heel veel dank voor al jullie lieve betrokkenheid, voor jullie lieve reacties op onze blogs, voor de lieve appjes en mailtjes. We voelen ons gedragen daardoor…  Hou moed en blijf gezond! Heel veel liefs van mij en tot gauw. X