Ja trouwe volgers, daar waren we weer… 5e therapiedag

Lieve allemaal,

Gistermorgen waren we naar een workshop geweest van Faye (psycholoog). Helaas ook in het Duits en door de vaktaal moeilijker te volgen dan de andere workshop. Om die reden hebben we een consult gevraagd met Faye over oa het zelfpijnigende gedrag en agressie naar anderen van Mees. Deze afspraak hebben we komende dinsdag.

Later hebben Anne en ik samen boodschappen gedaan. Je wordt dan opgepikt met een krakkemikkig busje wat duidelijk al het één en ander meegemaakt heeft….. De chauffeur leek stalen zenuwen te hebben en wellicht ook lol te hebben in het besturen van een botsauto….Hij reed rakelings langs auto’s en remde op het allerlaatst zonder een spier te vertrekken…. Relaxxxzzz…. Roos heeft ’s middags met een broertjes en zusjes programma meegedaan. Ze is met een groep kinderen én iemand van het CDTC wezen snorkelen. Dat was erg gezellig!

Vanmorgen hebben we heerlijk langs het strand van Mambo Beach gewandeld, met onze voeten in het water. Héérlijk…. We bedachten dat de lichamelijk onrust die Mees vaak heeft wat af lijkt te nemen….

De therapie ging ook vandaag weer erg goed. Mees had er duidelijk zin in! Met een grijns op zijn gezicht kwamen we aan op het CDTC. Mees heeft binnen afwisselend gewerkt met Babette en Irene op de trampoline en geconcentreerd aan mondmotoriek (met behulp van bijten en kauwen op een kauwslang en met een vibrerend rollertje), keuzes maken met behulp van de JA en NEE kaart en massages met diepe druk ter bevordering van oa zijn zelfbewustzijn. Dit doet hij binnen adequaat, buiten tijdens de watersessies waait de wind door zijn haar, vliegen er vogels over, ligt er een grote dolfijn naast hem in het water en zijn er zoveel prikkels dat het wat langer duurt voordat hij keuzes maakt. Dringend advies van Babette is om thuis en op school de JA en NEE kaarten in te blijven zetten en na kiezen consequent zijn keuze uit te voeren (ook als je weet dat hij eigenlijk het andere wil). Uiteindelijk zal het een prettig hulpmiddel voor hem zijn. Het is ook van belang dat Mees (mits hij in een werkbaar humeur zit zonder opgebouwde spanning) veel meer zelf gaat doen, maar dat we daarbij ook aangeven hoelang iets duurt. Al het bovenstaande bevordert zijn eigenwaarde en gevoel dat hij regie over zijn leven heeft.

Mees had erg veel plezier vandaag tijdens de watersessies met Kanoa en Babette. Het was werkelijk weer een genot om naar te kijken! Babette en Irene zwichten steeds bíjna voor zijn ontwapenende lach (hij weet dat er een kansje is dat hij met zijn charmes onder iets uit kan komen). Maar consequent zijn is echt belangrijk, dus heláás Mees! Het is echt een werkvakantie voor je gozer!

Babette heeft plezier in het werken met Mees. In korte tijd heeft ze al goed in de gaten wat zijn grollen en grillen zijn en hoe ze het beste met hem kan werken (bijv. de balans tussen rust en activiteit).

Weer in het appartement lekker wat gedronken. Mees wilde graag een doosje met rozijnen. Samen hebben we met 4 handen het gebaar helpen gemaakt en daarbij zei ik Mees: “Wil je dat mama je helpt?” Mees schudde ja!!!! Knappe vent!!!!

Ik merk dat ik zelf ontzettend blij ben met datgene wat hij hier laat zien. Het is werkelijk erg bijzonder! Maar ik merk ook dat ik de vlag nog niet uithang. Ik geniet van wat ik hem hier zie doen, maar heb ook ervaren dat bijv. woordjes zeggen vaak eenmalig was bij Mees. Het is zelfbescherming denk ik! Zonder verwachtingen is elke stap vooruit een feestje!

Groeten van Curacao!

Kanoa zwemt op zijn rug met Babette en Mees op zijn buik….
“Rollade Mees” met diepe druk…. en weer een ondeugende lach die Babette en Irene maar moeilijk kunnen weerstaan…
Babs en Kanoa…. wat mooi die twee!
diepe druk….. én heel hard lachen….
samen dansen…..
dolfijnpower!!! Ging hard!!!!
Mees weet nu hoe het gaat….

Er kwam een vogeltje binnen buurten. Roos heeft het gevangen en weer buiten losgelaten….
Onze huisvriend de leguaan nam vandaag zelfs een duik in het zwembad ha ha! (Gelijk heeft ie met die warmte!)
Dit is niet de leguaan hoor ha ha….. Ons appartement kijkt uit op het zwembad…. heerlijk! We nemen er vaak een duik! verder niet ondeugend gelukkig!