Dag 6 op Curacao…

Op Curaçao worden de mensen inmiddels steeds meer beperkt in hun bewegingsvrijheid. De scholen en horecagelegenheden zijn gesloten. De gevolgen van het corona-virus worden hier steeds meer voel- en merkbaar. Zeker toen ik vanmorgen bij de apotheek nieuwe luiers wilde halen, was het merkbaar dat de angst voor corona leeft onder het winkelpersoneel. Mensen werden één voor één naar binnen geroepen. Toen ik aan de beurt was kreeg ik strikte aanwijzingen. Het was duidelijk dat ik hier niet echt gewenst was. Ik mocht me niet door de apotheek verplaatsen. (Wellicht denken ze dat zo’n virus zich dan ook niet verplaatst?). Ik durfde niet aan m’n neus te zitten of te kuchen. Ik denk dat ze me wat hadden aangedaan. Bij het afrekenen moest ik pinnen, maar ook zelf het bedrag intoetsen op het pinapparaat én de daarna te nemen stappen. Ik had werkelijk geen idee wat ze allemaal mompelde. Wel verstond ik dat zij het wel zou doen, omdat ik veel te traag was en daarna dat ik snel de apotheek moest verlaten. Pfff…. het is ook wel iets om een beetje plaatsvervangende schaamte van te krijgen. Er zijn namelijk 3 Nederlanders die het virus hier mee naartoe hebben genomen. Ik kan me dus wel voorstellen dat ze ons liever zien gaan dan komen! Hun hele leven wordt hier ontwricht!

In de middag hebben we een heerlijk strandje opgezocht (de Kleine Knip) om even af te koelen. De golven waren ruig en Mees vond het maar wat spannend in de branding.

Met mijn moeder lijkt het weer wat beter te gaan. Ze houdt zich voor zover aan onze afspraak 🙂

Met Tiny Koning van Travel Counsellor uit Vorden, hebben we overlegd dat we de vlucht om gaan boeken. De eerste mogelijkheid, wellicht zonder assistentie op de luchthaven, maar dát gaan Hanneke en ik met onze flierefluiter wel redden, is op 23 maart. Dank je wel Tiny, voor je grote steun en de 100 overlegmomentjes die we inmiddels al gehad hebben…. Dat stelt steeds gerust (als we door paniekberichten opgehitst worden). Tot die tijd moeten we zorgen dat we niet ziek worden, zodat we werkelijk mee mogen.

Nog even en onze huisvriend komt zonnen op de veranda….

In de tuin rondom het huis waar we verblijven vliegt geregeld een prachtige, kleine kolibri.

Hanneke heeft haar slaapplaats gevonden voor de komende week 🙂

 

Heeft z’n beste tijd gehad hier….