Begin van de tweede week..

Hallo lieve allemaal,

Vandaag een berichtje van mij (Anne).. Dat geeft me gelijk de kans om ook hier nog een keer uit te spreken hoe bijzonder ik het vind dat ik deze reis samen met Louise, Bert, Liam, Roos en Mees mee mag maken. Al een jaar kom ik elke vrijdag over de vloer, maar toch is dit iets heel anders; twee weken met elkaar optrekken, samen in een appartement.. En dan zo’n bijzondere therapie die we volgen.. Ineens ben je even ‘onderdeel van het gezin’ en ervaar je pas écht wat de zorg voor Mees inhoudt. Ik kan alleen maar zeggen; ik heb heel veel bewondering voor de manier waarop zij dit allemaal doen, hoe ze nooit klagen en vooral allemaal heel veel van Mees (en elkaar) houden!

 

Na een heel fijn weekend samen is de ‘therapie-week’ vandaag weer begonnen. Bert en Louise hadden vanochtend eerst een workshop van Babette (logopedist en therapeut van Mees) over mondmotoriek en eet- en drinkproblemen. Dit keer gewoon in het Nederlands ;).. Dus goed te volgen en erg interessant! Babette vertelde over de essentie van een goede mondmotoriek en de balans van prikkels in de mond om te kunnen praten. Alleen wanneer deze basis goed is wordt verbale communicatie mogelijk. Tijdens de therapie zijn ze hier al druk mee bezig, maar de workshop heeft bevestigd dat we hier thuis ook zéker mee verder willen gaan. Voor Mees valt hier waarschijnlijk nog heel veel te halen.. Een kauwslang en een vibrerend staafje kunnen hier bijvoorbeeld bij helpen. Heel veel oefenen dus!

Na de workshop nog even met zijn allen het zwembad in gedoken. Mees heeft ontdekt dat hij zijn adem in kan houden en hierdoor eventjes onder water kan blijven. Er ging een wereld voor hem open!! Druk was hij aan het oefenen; steeds iets langer onder water.. Met een grote grijns kwam hij dan boven, even lucht happen, en weer kopje onder.. Gaaf!! Hij had er zoveel plezier in.

Om 13 uur was het dan echt tijd om weer aan het werk te gaan. Mees had er zin in, mopperde niet en ging op zijn gemak met Babette en Irene mee. In de kamer hebben ze gewerkt met verwijzende functies. Babette had een aantal spellen klaar gelegd met bijpassende foto’s aan de andere kant van de kamer. Mees mocht een foto pakken, vervolgens door een tunnel kruipen en de foto bij het goede spel leggen. Eerst was dit nog lastig voor hem, maar nadat ze de keuze beperkt hadden tot twee spellen (en dus twee foto’s) wist Mees steeds de foto met het juiste spel te matchen.. Knappert!!
Daarna het water in. Het duurde niet lang of ook hier dook Mees met zijn hoofd onder water.. Maar dat zoute zeewater smaakt hélemaal niet lekker en prikt ook nog eens aan je ogen, au!! Even een boze Mees dus, maar gelukkig duurde het niet lang en had hij er al snel weer veel plezier in (zoals te zien op de foto’s!)

Tot morgen allemaal!

Aan het einde van de therapie; zwaaien naar Kanoa.. Dankjewel!!


Mees geniet!

En is af en toe ook een beetje (heel erg..) lui 😉

Ik gooi mijn charmes in de strijd!!

Oeps.. het ‘JA’ kaartje valt in het water. Kanoa duikt hem op!

Massage…

Kopje onder in het zoute zeewater..