24 mei 2017

Hallo lieve allemaal,

De tijd vliegt! Woensdag alweer! Gisteravond zijn we via de Starbucks op Mambo beach terecht gekomen bij Hemingway voor een cocktail vlak aan het water…. Pfff niet vol te houden joh, dit zware leven hier!

Vanmorgen mocht Anne eíndelijk ook zwemmen met dolfijnen. Het was jammer dat ze zaterdag niet met ons mee kon zwemmen dus fijn dat ze vandaag wel kon zwemmen! Het was mooi om te zien!

Vrijwel direct daarna had Mees weer therapie. De therapie startte weer binnen. Babette heeft een eetobservatie gedaan. Mees heeft een eigen kauwtechniek ontwikkeld. Zijn tanden en kiezen gebruikt hij daarbij niet goed en krachtig genoeg en kan daardoor hardere producten niet goed eten. Hij gooit deze producten er vaak weer uit. Het is dus van belang dat we dat thuis en op school verder blijven oefenen, bijv. met behulp van de kauwslang. Het helpt ook om zijn handen even vast te houden, te zeggen dat hij goed moet kauwen en hem te prijzen als het lukt. Bij alles wat we doen en aanbieden moeten de instructies helder en overzichtelijk zijn (wat, hoeveel en hoelang?). Mees heeft vaak weinig rust om te eten en geeft vaak halverwege al aan dat hij klaar is dmv het gebaar “klaar”. Bij twijfel of hij werkelijk wel genoeg gegeten heeft moeten we duidelijk zijn hoeveel hij nog moet eten.

Zo wild en winderig als het weer vandaag was, zo was Mees tijdens de watersessie. Waar we Babette gisteren nog hoorden zeggen dat ze de lichamelijk onrust helemaal niet herkende bij Mees, mocht ze er vandaag volop van “genieten”! De lichamelijke onrust, die we afgelopen week niet meer gezien hadden, was vandaag dus weer volop aanwezig. Ondanks dat was Mees niet gespannen in zijn lijf. Hij vond het prachtig al die wind door zijn haren, het opspattende water en Kanoa naast zich….

Tijdens de doktijd was Babette zeer consequent naar Mees als hij JA en NEE kaarten aan moest wijzen. Hij wil zich er vaak lekker makkelijk vanaf maken door half aan te wijzen, of weg te duwen of niet goed te kijken. Babette legt hem duidelijk uit dat wegduwen en of half aanwijzen niet goed is en hoe hij het wel moet doen. Ook doet ze hem voor hoe ze het wil zien. Mees pakte dat direct goed op (al moest dat de keer daarna wel weer herhaald worden).

Na de therapie kreeg Babette een knuffel van Mees. Mees is zo puur. Hij vraagt alleen maar om jezelf te zijn. Niets meer…. Babette is dat. Mees ziet wie je bent en of je oprecht en echt bent. Ik vind dat altijd wonderlijk om te zien. Hij ziet wie bij hem past en die mensen sluit hij in zijn hart…. Bijzonder kind! Wat hou ik van hem…. (van alledrie trouwens! 😉 )

Fijne Hemelvaartsdag! Groeten vanaf Curacao!

 

Babettes pet is weggewaaid….

Mees doet een spelletje. Hij mag een potje opendraaien, waar foto’s van spelletjes inzitten. Hij mag er eentje uithalen en met behulp van de JA en NEE kaart vertellen of hij het spelletje met Kanoa wil doen. Mees koos zeer snel!

Babette kijkt met Mees wat ze gedaan hebben (deze picto’s plakt Mees op de achterkant) en wat er nog komt.

 

De dolfijnen waar Anne mee gezwommen heeft!

Zingen! Nou jij ook nog Anne!