De eerste therapiedag….

Hallo lieve allemaal,

Vandaag was de eerste therapiedag. Om half 1 hadden we een gesprek met logopediste Babette. Wat direct opviel was haar bevlogenheid en passie voor haar vak. Ze doet waar ze van houdt! We hebben gesproken over Mees, zijn karakter, zijn fysieke problemen, zijn vrolijkheid en grillen, over wat hij kan en wat hij leert op school en thuis. Over onze verwachtingen en wensen…. We hebben eigenlijk geen verwachtingen…. alleen maar hoop dat Mees tijdens deze twee weken en de komende periode handvatten kan grijpen om verder te ontwikkelen, op wat voor manier dan ook. We zouden het hem zo gunnen dat hij op zijn manier beter leert communiceren en wij hem beter begrijpen.

De therapie heeft me geraakt en ontroerd. Het was voor mij even lastig om zo’n kwetsbaar mannetje in een vreemde omgeving over te dragen aan voor ons én Mees vreemde mensen. Maar het vertrouwen was er snel…. Samen met Babette heeft Mees Kanoa geaaid, waarbij ze zei “We gaan Kanoa aaien”, waarop Mees haar herhaalde en zei “aaien”…. !!!!

Komende dagen zullen ze gaan werken aan prikkelverwerking, communicatie, keuzes maken, mond motoriek (mbt kauwen bijv) en de balans tussen rust en actief werken (zoals dat op school ook gebeurd). Het worden intensieve dagen….waarbij onze lijfspreuk weer duidelijk opkomt: “Zonder verwachtingen is elke stap vooruit een feestje!”

Geniet mee van de foto’s!

Lieve groet,  Anne, Bert, Liam, Roos, Mees en Louise

 

Voorafgaand aan de therapie…. beetje spannend….
Daar gaat ie…. met Babette, de logopediste en haar assistente. Mees kwam gauw bij me op schoot zitten toen ze hem mee wilden nemen. Blijkbaar toch wel een beetje spannend om mee te gaan met vreemde mensen.
Op het dok ontmoetten Mees en Kanoa (de therapiedolfijn) elkaar voor het eerst…. Zó groot zo’n beest….
Op afstand kijken we mee…. zodat we ze niet afleiden.
Actie reactie…. als Mees de ring samen met Babette weggooit komt Kanoa hem terugbrengen.
een kus voor Kanoa….. <3